Asperger szindrómás kisfiút nevelő anya írásai az kezdetektől

Krumplis tészta masnival

Krumplis tészta masnival

Csak úgy, mi van mostanság

2024. január 25. - Aspianya

Hamarosan itt a félév, megcsináltuk az első osztály első félévét! Sokkal jobban megy, mint hittem. K. persze a suliban jól maszkol, az iskola sem rossz, és a tanító igyekszik mindenben segíteni neki, mi pedig időben hazahozzuk, hogy legyen ideje megpihenni is. Az olvasás és a matek nagyon könnyen megy, nem kell itthon tanulni sem ezeket vele, valójában lassú neki a tempó, és unja, amiket tanulnak. Az olvasást egyébként nagyon szereti, mindent elolvas maga körül, már rövid mondatokat is könyvekből. Mindig is vonzódott a szavakhoz, nyelvtanhoz, ő maga is kitalált egy nyelvet, a kutyanyelvet, majd írok róla. A német is egészen könnyen megy, azt időnként gyakoroljuk vele itthon, de az írás szenvedés, küszködés, pedig szépen ír, de szörnyen utálja.

Úgy tűnik, hogy két hete nem tépi a haját. Persze főleg azért, mert tudja, hogy kopaszodik tőle, meg mi is kétségbeesünk tőle. Viszont képes megállni. Talán mégsem trichotillomániás? Elvileg aki az, az nem bírja ki hosszú ideig, hogy ne tépje. Ami elszomorít, hogy mintha nem nőne vissza haja mindenhol, elég nagy foltok vannak. Biztosan nem tépi titokban, mert sosem hazudik nekünk, mindig elmondja, ha tépi. Talán valami hajszesszel majd kinöveszthetjük a hajat újra. Persze attól, mert eltűnt egy szokás, nem szűnik meg maga a szorongás, ami okozta, sőt, lesz helyette más. El is kezdte felhuzigálni a felsőjét furcsán, ami egy újabb szokás, de sokkal jobb, mint a szempilla - és hajtépés. Egy ismerős ajánlotta a CDB szert természetes szorongáscsökkentőnek. Ki is nyomoztam hol, milyent, mennyi, melyik a legtisztább stb, mire megérkezett, akkor láttam, hogy ez ízesítetlen olaj, amit ráadásul  a nyelv alá kell csepegtetni, és még tartani is egy percet. Hú ez már most nem ígéretes. Megkóstoltam, és bűn rossz íze volt. Én elég szenzitív vagyok ízek tekintetében, de K. legalább annyira. Nagyon érdekes, hogy a férjem nem is érez rajta ízt. Most már értem, miért eszik meg bármit, amit főzök. :-) 

Megkóstoltattam közben K-val, persze neki nem tetszett, hogy egy percet kell tartani, hanem csak fél percet akarta, és gumicukorral öblítette le, és nagyon rossz ízűnek vélte. Azt mondják, ha eszik rá valamit vagy étellel veszi be, akkor nem is ér annyit. Fel kel szívódjon a szájban, egyébként a máj lebontja. 

Egyébként jobb időszakaink vannak, karácsony óta most volt hétvégén egy kibukása, mert betettünk a kutya fekhelye mellé egy fás tárolót. Ha választani kellene, hogy mi borítja ki legjobban, biztosan az, hogy valami változik a berendezésben. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aspergernapok.blog.hu/api/trackback/id/tr7418307623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása